23948sdkhjf

Flairmo starter egenproduktion

Aalborg-virksomheden ser et nyt marked i levering af nitrogen-generatorer til blandt andet varmeværker og bryggerier.
Flairmo er bedst kendt som leverandør af kompressorer, luftbehandlingsprodukter og vakuumpumper som man har forhandlet for andre producenter. Nu vil man imidlertid selv springe ud som producent.

- Vi er begyndt at lave nogle egenproducerede produkter – blandt andet en nitrogengenerator, som vi bruger til kraftvarmeværker og hos bryggerier. Det er lidt et spinoff fra den traditionelle kompressorbranche, forklarer Morten V. Nielsen, der er sales director og partner hos Flairmo.

- Man tager den luft, der er i omgivelserne, hvor der er tæt på 80 procent nitrogen og trykker den ved hjælp af en kompressor igennem nitrogengeneratoren, som så udvinder nitrogen af den komprimerede atmosfæriske luft. Denne nitrogen opsamles så i en mindre trykbeholder inde i generatoren. Man kan lave forskellige renhed med generatoren afhængig af kundes behov, uddyber han.

Lige nu er Flairmo i gang med at teste prototyper hos flere danske varmeværker og også hos en svensk kunde, og planen er selvfølgelig, at konceptet skal give væksten et skub hos den nordjyske virksomhed.

- Vi forventer, at vi inden for de næste par år har vores egen produktion af de ting her oppe at køre, og at det vil øge vores omsætning med 20-25 procent. De typiske kunder til det her er kraftvarmeværker og store bryggerier som for eksempel Carlsberg, forklarer Morten V. Nielsen.

Af samme grund er det også et produkt, han forventer skal skubbes ud over Danmarks grænser, men det er ikke en opgave, Flairmo forventer at kunne klare alene.

- Det kommer formentlig til at ske via en samarbejdspartner, der er specialiseret i den slags, slutter Thomas V. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079