23948sdkhjf

Nyt om navne: Fynsk vandhane-direktør runder halvt århundrede

Der er grus under løbeskoene, fart på spinningcyklen eller vind i surfer-sejlet, når produktionsdirektør hos Damixa, Jan Jørgensen, skal have pulsen op.
Jan Jørgensen, der kommer fra Ringe på Fyn, fylder 50 år på fredag den 15. maj, og til daglig samler han trådene mellem indkøb, produktion og internt salg på fabrikken hos Damixa i Seden nordøst for Odense – og de seneste seks måneder også med nordisk ansvar hos moderkoncernen Ostnor i Mora i Sverige.

Jan blev i efteråret udnævnt til purchasing and logistics director i den nordiske koncern Ostnor Group AB, som for et år siden købte den danske vandhane-koncern Damixa.

Jan Jørgensen har som en del af direktionen spillet en central rolle i Damixa i de seneste 20 år og været en del af den op- og nedtursrejse, som har præget den danske vandhaneproducents historie. Først som en del af den amerikanske koncern Masco, til Damixa blev solgt til investeringsfirmaet Dansk Generationsskifte i 2009, hvor Jan var en vigtig brik i den turn-around-proces, der fik vendt den konkurstruede fynske produktion til en overskudgivende forretning, som i 2014 blev solgt til det svenske moderselskab Ostnor.

Vant til rejser og stort ansvar
Med det nordiske ansvar er Jan Jørgensen i Mora i Dalarna midt i Sverige flere gange hver måned. Det er en køretur på 1.000 km fra Ringe på Fyn, men det afskrækker ikke Jan. Mens firmaet var amerikansk-ejet tog han nemlig en lederuddannelse på Michigan State University og lagde allerede dengang kimen til en hverdag fyldt med rejser over Atlanten og ud i verden.

Når der skal kobles fra, snører Jan enten løbeskoene, klikker sig fast på spinningcyklen, eller når vejret og forholdene tillader det, kaster han sig ud på havet og får vind i sejlet på surfbrættet. Ellers griber han svensknøglen og giver sig i kast med at renovere en flot gammel sportsbil, så han sammen med sin hustru og to sønner kan cruise rundt i det smukke landskab på de sydfynske landeveje.

Den runde 50 års fødselsdag markeres internt med et lille arrangement den 18. maj blandt medarbejdere og kollegaer på fabrikken på Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125