23948sdkhjf

PMV: Milliardinvestering giver 300 job på Fyn

Fynske firma Falck Schmidt Defence Systems skal hjælpe med produktionen af mere end 200 nye kampvogne.
Det forventes, at op mod 300 nye arbejdspladser bliver skabt på Fyn, når det danske militær skal have nye pansrede mandskabsvogne. Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse

Forsvaret investerer mellem 3 og 5 mia. kr. på mere end 200 nye kampvogne, der skal leveres af den internationale koncern General Dynamics.

Koncernen er blevet udvalgt i konkurrence med tre andre producenter, og den danske virksomhed Falck Schmidt Defence Systems, der ligger i Odense, er blevet valgt som General Dynamics' samarbejdspartner i Danmark.

Derfor forventes det, at der bliver skabt omkring 300 nye arbejdspladser hos den danske samarbejdspartner i Odense og dennes underleverandører.

Derudover forventes det, at ordren vil betyde en omsætning på over 100 mio. kr. for Falck Schmidt Defence Systems.

Selvom der bliver brugt mange penge på den nye investering, mener direktør for forsvarsindustrien i Danmark, Frank Bill, at de mange kroner er godt givet ud.

- De nye mandskabsvogne er naturligvis først og fremmest godt nyt for soldaterne, der får moderne vogne, som blandt andet giver dem en optimal beskyttelse, når de er ude i missioner, siger direktøren i en pressemeddelelse.

De nye vogne, der får navnet Piranha 5, skal erstatte de nuværende køretøjer af typen M113. Det forventes, at de første nye vogne står klar næste år, og at de alle er leveret inden for de næste fem år.

Piranha 5-vognene skal efter planen benyttes af det danske forsvar de næste 30-40 år.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Pansrede mandskabsvogne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099