23948sdkhjf

B&O og DTU skaber usynligt aluminiumsdisplay

Fremtidens produkter fra B&O kan blive helt uden betjeningsknapper. Et nyt patent gør det muligt for knapperne først at fremstå på den nøgne metaloverflade, når apparatet aktiveres.
Det nye system har været undervejs et stykke tid, men i samarbejde med DTU er det nu lykkedes Struer-virksomheden at finde en kommerciel bæredygtig metode til at producere apparater uden betjeningsknapper. Det skriver Ingeniøren.

Ved at skære fordybninger i metallets overflade, så der kun er få nanometer metal tilbage, kan LED-lys trænge igennem overfladen og derved aftegne betjeningsknapperne. Når apparatet ikke er aktiveret, vil man derimod kun kunne se den rene metaloverflade. Ved hjælp af anodisering har man gjort aluminiummet stærkt nok til at kunne klare belastningen.

Den helt store hurdle i teknologien har været at finde den rigtige metode til skæring af de mikroskopiske fordybninger. I samarbejde med DTU har B&O forsøgt sig med laserskæring, elektrokemisk bearbejdning, mikrofræsning osv., men den mest optimale metode viste sig at være en kombination af de tre, hvor laserskæringen kunne bruges til den grove del af arbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094