23948sdkhjf

Nyt svejseanlæg halverer svejsetiden hos Prodan

Prodan A/S har investeret i et nyt svejserobotanlæg fra CLOOS, som har halveret svejsetiden i forhold til manuel svejsning. Robotten er sat op hos det tidligere Værum Smede- & Maskinværksted ApS, som nu er en del af Prodan A/S.
Svejseanlægget er et Kompaktanlæg C50 med Romat robot, Rotrol II controller, dobbelt 2 akset manipulator samt GLC 403 Quinto svejsemaskine. Derudover er robotten udstyret med fugesøgningsprogram i verdensklasse.

Prodan A/S har en svejserobot i forvejen, men denne gang faldt valget altså på CLOOS – og det har de ikke fortrudt. Produktionsleder Jørgen Lauritsen og robotoperatør René Mouritzsen kender udmærket CLOOS fra tidligere jobs og ved, at det er synonymt med kvalitet og fremragende svejseresultater. Derudover bekræfter de påstanden om, at CLOOS kontinuerligt udvikler deres produkter.

Mange af Prodans produkter skal godkendes af Force Instituttet, som kommer forbi tre gange om ugen. Dette betyder blandt andet, at der er høje krav til svejsningerne. CLOOS robotten opfylder kravene med bravur.

Romat robotten er bygget specielt til svejsning og er en af de eneste reelle svejserobotter på markedet. Derudover bliver samtlige komponenter i robotanlægget fremstillet af CLOOS på deres fabrik i Haiger, Tyskland. Dette sikrer optimal integration mellem controller, svejsemaskine og robot, da de ”taler samme sprog”. Endvidere skal man kun have fat i én leverandør mht. sliddele og service.

Da anlægget var bygget færdigt hos CLOOS i Tyskland blev anlægget i første omgang sat op på CLOOS fabrikken, og så skulle to mand fra Prodan godkende anlægget inden levering.

- Det var en utrolig positiv oplevelse. Selv en af vores mere skeptiske robotoperatører blev imponeret – især over den fremragende fugesøgning. Synkroniseringen af eksterne og interne akser kan ikke blive nemmere, udtaler Jørgen Lauritsen.

Når robotten starter sit svejseprogram er den programmeret til at lave en hotstart på to sekunder for at få en god start med perfekt indbrænding på det kolde emne. For at undgå revnedannelse køres en Sloap-down i slutningen af svejsesømmen. Alt dette resulterer i en perfekt svejsesøm med et minimum af svejsestænk.

Kilde: I.H. International - http://www.ahi.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094