23948sdkhjf

Silkeborg Maskinfabrik vil have flere mindre kunder

Færre ordrer fra to af Silkeborg Maskinfabriks store kunder kostede i sidste regnskabsår millioner i omsætning.
Det er et tveægget sværd for en virksomhed at have kunder, der ligger beslag på store dele af produktionskapaciteten. Går det godt for kunden, ruller ordrerne også ind hos underleverandøren, men omvendt kan det koste dyrt, hvis kundens behov mindskes.

Hos Silkeborg Maskinfabrik har man oplevet den negative side af samarbejdet. To af selskabets store kunder: APV og Scania Busser har ikke afgivet så mange ordrer, som de plejer, og det har kostet mange penge hos Silkeborg-virksomheden. Står det til direktør Frank Torhus, skal der dog laves om på det i fremtiden. Det skriver Erhvervsbladet.

- Det har ikke været nødvendigt for os at tænke på det opsøgende salg før, men nu er vi gået i gang med det, også selv om vi har rigeligt at lave. Vi er for sårbare og for afhængige af, hvordan det går vores store kunder. Vi skal have flere kunder til, så der er noget at fylde op med, når ordremængden fra vores store kunder falder, siger Frank Torhus.

I seneste regnskabsår endte det med et overskud på 1,4 mio. kr. før skat. Omsætningen endte på 37 mio. kr., hvilket er ca. 3 mio. kr. lavere end budgetteret.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109