23948sdkhjf

Manglende forbrug koster jobs

[i]Manglende forbrug koster danske arbejdspladser. Pensionsbranchen beskyldes for at have blæst alt for kraftigt til opsparing.[/i]
Berlingske Tidende skriver, at pensionsbranche og investeringsforeninger skaber arbejdsløshed i Danmark, fordi de lokker folk til at spare alt for mange penge op. Derfor ligger det private forbrug underdrejet, mens ledigheden fortsætter med at vokse i år. Det vurderer direktør Jørn Thulstrup fra Institut for Konjunktur-Analyse (IFKA) på baggrund af en undersøgelse af danskernes private forbrug, som blev offentliggjort tirsdag.

Han peger på, at store dele af den fremgang i forbruget, som skulle være skabt af lavere skatter og stigende lønninger, i stedet suges op af større opsparing. Danskerne er alt for påholdende trods større rigdom end nogensinde før i historien.

- Finansminister Thor Pedersen (V) vil gerne have danskerne til at bruge flere penge. Derfor er skatterne sat ned. Man regeringen er oppe mod en hærskare af provisionslønnede sælgere, som får danskerne til at spare alt for mange penge op, siger Jørn Thulstrup til Berlingske Tidende, og mener i stedet for at vi i stedet skalleve livet mens vi har det.

- Der har jo udviklet sig en sparekultur i Danmark, hvor selv ældre mennesker sparer op nærmest som aldrig før. Det er helt klumpet, lyder det i Berlingske Tidende videre fra Jørn Thulstrup.

Thulstrup får i avisen medhold af direktør Kim H. Jakobsen fra Forstædernes Bank.

- Opsparingen i Danmark er meget stor. Dele af pensionsbranchen har blæst lidt for meget til kamp for at øge opsparingen, og måske skræmt danskerne mere end godt er, siger Kim H. Jakobsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094