23948sdkhjf

Haldor Topsøe satser 1 milliard på brændelsceller

Brændselsceller bliver ifølge ledelsen hos Haldor Topsøe det næste danske eksporteventyr, og derfor er Lyngby-virksomheden godt i gang med investeringer på 1 mia. kr. i udvikling og en ny fabrik.
Allerede tilbage i 2004 startede man satsningen på brændselsceller hos Haldor Topsøe, og ifølge Berlingske Business regner den danske katalysatorproducent med at have en pilotfabrik klar til drift i maj. Den nye fabrik koster 100 mio. kr., og går alt efter planen, skal den være forløber for en egentlig kommerciel fabrik om tre-fire år. Til den tid vil Haldor Topsøe have satset op mod 1 mia. kr. på det nye eventyr, som de ser store muligheder i på Danmarks vegne.

- I 2025 omsætter vi formentlig for et pænt tocifret milliardbeløb. På langt sigt kan vi nå et langt højere beløb. Jeg ser ingen grund til at tro, at dansk brændselscelleindustri bliver mindre end den danske vindmølleindustri, vurderer direktør i Haldor Topsøes udviklingsselskab, Helge Holm-Larsen, overfor Berlingske Business.

Specielt på det amerikanske marked ser Haldor Topsøe store muligheder for afsætning af brændselsceller. Amerikanerne har nemlig i høj grad brug for billig strøm- og varmeforsyning i fx lastbiler, mobile homes og store biler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062