23948sdkhjf

Effektiv jernvilje

[i]Projekt Jernvilje for arbejdsløse nordjyske metalarbejdere synes at blive en succes. Allerede tre uger inde i forløbet har tre deltagere fået nyt job.[/i]
Projekt Jernvilje blev starte som en direkte konsekvens af de mange fyringer i Nordjylland, der har bragt metal-arbejdsløsheden i landsdelen op på 11.2 procent. Det er landets højeste.

Jernvilje er et samarbejde mellem Metal Aalborg og Aalborg Tekniske Skole, og har kun ét formål: at skaffe arbejde til deltagerne. Flere end 80 metalarbejdere og 60 virksomheder deltager indtil videre i projektet.

Uddannelse af ny-arbejdsløse metalarbejdere i projekt "jernvilje", ser ud til at blive en succes.Kurset er med vilje målrettet metalarbejdere, der ikke har været ledige i særligt lang tid. Samtidigt er det gratis for virksomhederne at tilmelde sig. Så sørger skolen for at matche de enkelte deltageres kvalifikationer til kravene.

Henrik Nielsen, uddannelseskonsulent ved Aalborg Tekniske Skole, er overbevist om, at det netop er en af kursets styrker:

- Virksomhederne kan jo hurtigt fornemme, at der ud over almindelig arbejdsformidling også ligger uddannelse og kvalifikationsmåling bag de mennesker, der søger de ledige jobs. Det vil sige, at der er en større garanti for, at det er de rette folk der henvender sig, siger han til Tv2/Nord.

Ifølge TV2/Nord er forventningerne til projektet at skaffe halvdelen af de deltagende metalarbejdere i ansættelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078