23948sdkhjf

Nyt mekatronik-samarbejde ser dagens lys

Studerende på Ingeniørhøjskolen i Århus får nu mulighed for at udvikle produkter gennem eksamensprojekter i mekatronikklyngens internationale virksomheder i Sønderborg.
Virksomhederne i den danske mekatronikklynge udvikler produkter på ”world class” niveau. For at fastholde den position styrker klyngen samarbejdet med landets tekniske uddannelsesinstitutioner. Hidtil har samarbejdet været koncentreret om Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet (SDU) i Sønderborg. Nu udvides det til også at omfatte elektronik- og IKT-studierne på Ingeniørhøjskolen i Århus (IHA).

- Tæt kontakt til det sprudlende og idérige undervisningsmiljø er vigtig for enhver virksomhed. Da mekatronik er en disciplin, som griber ind i mange teknologiske uddannelsesretninger, er det vigtigt med et bredt samarbejde. Aftalen med SDU og IHA er blot begyndelsen. Vi vil i de kommende år udvide relationerne til de tekniske uddannelser i blandt andet Aalborg og København/Lyngby, siger formanden for mekatronikklyngen, konsulent Søren Sloth Møller, Center for Erhvervsudvikling i Sønderborg.

Aftalen med Ingeniørhøjskolen i Århus betyder, at mekatronikklyngens specialister bidrager til undervisningen med konkret ekspertviden, og at de studerende kommer på praktikophold i virksomhederne og skriver deres eksamensopgaver.

Elektronik- og IKT-studierne på IHA har flere end 300 studerende. Kun en brøkdel søger - som færdiguddannede ingeniører - arbejde uden for Århus-området. Det er den ”tradition” mekatronikklyngen håber at ændre. Ved i uddannelsesforløbet at stifte bekendtskab med klyngevirksomheder som Siemens, Lodam, OJ Electronics, Linak Danmark og Danfoss, er det håbet, at flere får interesse for at arbejde i landets mekatronikcentrum, der har sit tyngdepunkt i Sønderborg.

Det første konkrete resultat af samarbejdet er det projekt, som den italienske studerende Matteo Parisio skal udarbejde hos Danfoss Solar Inverters, tidligere PowerLynx. Projektet er et led i en Master-uddannelse og handler om udvikling af software til forbedring af planlægningen af solenergiparker i Sydeuropa.

Kilde: Damm Kommunikation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125