23948sdkhjf

Formkons Kina-eventyr fortsætter i 2008

Formkon ApS’ afdeling i Ningbo voksede i 2007 og bliver endnu større i 2008.
Skive-virksomheden Formkon ApS holdt for få uger siden en formel reception i Ningbo lidt syd for Shanghai.

- Vi etablerede os godt nok i Kina allerede i 2004, men når vi vælger at holde en reception nu, er det fordi, vi nu virkelig har slået vores navn fast i Kina, vi har en række faste samarbejdspartnere, et velintegreret koncept og fire fastansatte kinesiske ingeniører. Den sidst tilkomne blev ansat i 2007, hvor vi også etablerede samarbejde med to nye kinesiske leverandører. I løbet af 2008 kunne vi faktisk godt bruge yderligere fire kinesiske ingeniører og et større kontor, for afdelingen rykker over al forventning, oplyser direktør Lars Høy, der er en af de tre indehavere af Formkon. Virksomheden er en af Danmarks førende specialister inden for produktudvikling, prototyper, trykstøbning og sprøjtestøbning.

Trykstøbning rykker
- I 2007 har vi især haft succes med vores koncepter inden for trykstøbning, og det skyldes ikke mindst vores kinesiske afdelings kompetencer. Vores koncept bygger på at outsource professionelt uden tab af hverken danske arbejdspladser eller dansk ekspertviden. Det vil sige, at al rådgivning, udvikling og projektstyring stadig foregår her i Skive - kombineret med de lave kinesiske priser og hurtighed. Tilsyneladende har vi ramt plet med den kombination. Kunderne er i hvert fald vilde med den. Og vi tror, at det skyldes, at mange virksomheder har dårlige erfaringer med selv at styre samarbejde med Fjernøsten, og at det er svært at få den nødvendige service og status i Østen, medmindre man kommer med en vis volumen, som vi gør. De lave priser er lette nok at finde selv, men kompetencer og kvalitet skal man vide, hvor man finder – og det gør vi, siger Lars Høy.

Kvalitetstjeks i højsædet
Lars Høy oplyser, at de kinesiske ingeniører især er beskæftiget med at foretage kvalitetstjeks af de danske kunders trykstøbeform og emner.

- Det tager seks uger at sejle emner hjem til Danmark fra Kina, og så er det altså frygteligt vigtigt, at alt fungerer, understreger han. I alt har Formkon tæt samarbejde med seks-syv kinesiske virksomheder. Nogle af dem er specialister inden for små serier, nogle har kompetencer inden for masseproduktion, mens andre har erfaring og specialistviden inden for montagearbejde.

Kilde: Formkon - http://www.formkon.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078