23948sdkhjf

Nordjyske millioner til traditionel industri

15 investorer bestående af Vækstfonden, FSP pension, Spar Nord Bank og otte lokale pengeinstitutter går sammen om at stifte Vækst-Invest Nordjylland. Fonden starter med 100 mio. kr. og gør klar til de første to-tre investeringer efter nytår.
Mindst 20–25 mindre, nordjyske industrivirksomheder kan over de næste ti år se frem til at få en kapitalindsprøjtning på mange millioner kroner, der skal få dem til at vokse gevaldigt, gerne med flere hundrede procent, ud over regionens og landets grænser. Venturefonden vil for første gang skyde risikovillig kapital i vækstselskaberne for den traditionelle industri, for eksempel maskinproducenter og elektronikvirksomheder.

Fonden drives af og får til huse hos NOVI Management i Aalborg, som allerede er klar til at gennemgå forretningsplaner for op mod 200 virksomheder i regionen.

- Der er en voksende underskov af interessante industrivirksomheder, som kan gøre sig gældende i langt højere grad end før. Jeg er sikker på, at vi vil finde præcis de virksomheder, der kan give både regionen og fondens investorer en profitabel udvikling, siger Poul Ernst Rasmussen, administrerende direktør for NOVI Management og idemand bag den nye fond, som NOVI Management selv skyder 2 mio. kr. ind i.

Kilde: Novi - http://www.novi.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11