23948sdkhjf

Siemens overhaler Vestas på offshore-markedet

Alt tyder på, at det bliver Siemens, der skal levere møllerne til havmølleparken Horns Rev 2. Dermed snupper Brande-virksomhen pladsen som verdens største offshore-leverandør.
I alt skal der leveres 200 MW til Horns Rev 2, og centrale kilder i vindmølleindustrien afslører over for Ingeniøren, at valget af leverandør er faldet på Siemens. Hos Dong, der skal bygge parken, vil man dog hverken be- eller afkræfte de forlydender, og Siemens selv har ingen kommentarer.

Siemens og konkurrenten Vestas er stort set enerådende på markedet for møller til offshore-brug. Med den formodede ordre hos Dong, samt en anden ordre som forventes at blive tildelt Siemens, rangerer den tyske virksomhed nu som verdens største producent af havvindmøller. Med de nye ordrer vil Siemens have leveret 1.246 MW, mens Vestas følger efter med 1.187 MW. Hos Vestas tager man dog situationen med ophøjet ro.

- Hvis vi ikke sælger noget et helt år, er det klart, at vores konkurrent kommer foran. Men vi ser mere på indtjening end på markedsandele, udtaler Anders Søe Jensen, administrerende direktør for Vestas Offshore, til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172