23948sdkhjf

Året der gik – opturen fortsatte i vinter

Metal Supply ser tilbage på året der gik. Starten af 2007 fortsatte, hvor 2006 slap. De danske metalvirksomheder havde generelt nok at se til, og de store selskaber stod nærmest i kø med optimistiske forudsigelser for året, der ventede.
Der blev allerede fra årets start investeret stort i den danske metalindustri. Hos underleverandørvirksomheden Ib Andresen Industri var efterspørgslen fx så stor, at man i marts valgte at investere 150 mio. kr. i udvidelser af produktionen – så var stilen ligesom lagt for branchen ( Fart på hos Ib Andresen ).

Til gengæld blev det også på en anden front nødvendigt at få pengene op af lommen for de danske metalvirksomheder. Mangelen på velkvalificeret arbejdskraft kunne for alvor mærkes, og det fik metalarbejderne til at øjne chancen for solide lønstigninger til overenskomstforhandlingerne. Hos Sauer-Danfoss var det fx smedene, der gik foran ( Smede stiller store lønkrav ).

Nogle var åbenbart ikke helt tilfredse med lønstigninger og tog sagen i egen hånd. På det stormomsuste Lindø-værft svandt varelageret lige vel hurtigt, og det viste sig da også, at et par af medarbejdere ikke havde helt rent mel i posen ( Lindø griber tyvebande på fersk gerning ).

Tyverier var også populært i andre dele af industrien, og specielt metaller havde nået et prisniveau, hvor det kunne betale sig at løbe med tonsvis af de dyrebare varer ( Tyv grebet med 5 tons metal i baghaven ).

Flere virksomheder nød dog godt af de stigende metalpriser, og overskuddene var mange steder så store, at der for alvor blev åbnet op for ekspansionsmulighederne. Mange gik på opkøb, og en af de handler der for alvor vakte opmærksomhed var, da Sanistål overtog Carl F ( Sanistål køber Carl F ).

Andre tog andre midler i brug for at optimere forretningen, og i vindmøllebranchen var der igen lagt op til et år for fuld knald. En række midtjyske underleverandører havde dog lidt svært ved at råbe de store producenter op, og det fik dem til at indgå i et tættere samarbejde ( Vindmølle-underleverandører i samarbejde ).

Og netop blandt de store vindmøllefirmaer var det ventet, at året ville byde på stærkt intensiveret konkurrence, og markedslederen Vestas blev tilrådet at holde et vågent øje med opkomlingen Siemens ( Vestas og GE skal vogte sig for Siemens ).

En anden leverandør til energisektoren fik dog en blandet start på 2007. Logstor, det tidligere Løgstør Rør, måtte se sin lagerhal brænde ned til grunden ( Storbrand hærger Logstor ).

Læs med i morgen når Metal Supply får forårsfornemmelser og fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078