23948sdkhjf

Stålværk smeltede radioaktivt materiale

[i]Hvad der ikke må kunne ske er sket. En metalbeholder med radioaktivt materiale er endt i omsmeltningen på et lille kinesisk stålværk.[/i]
Lidt for "flittige" kinesiske klunsere stjal i begyndelsen af februar en metalbeholder på størrelse med en fodbold fra en lagerplads ved et kraftværk i Kinas Shaanxi-provins. Stålværk fik den ind som jern- og metalaffald.

Uden at åbne beholderen solgte de den sammen med andet jern- og metalaffald til et lille lokalt stålværk. Som heller ikke undersøgte beholderen, men lod den gå direkte i smeltediglen. Da kraftværket opdagede, at beholderen var fjernet, slog de straks alarm - den indeholdt nemlig det højradioaktive stof Cesium-137.

Politifolk blev med geigertællere sat ind i eftersøgning af beholderen i en fem kilometers radius omkring kraftværket... og fik kraftige udslag på tællerne, jo nærmere de kom det lille stålværk. Her blev det så opklaret, at beholderen med det radioaktive stof allerede var smeltet om.

Myndighederne beordrede hele stålværket lukket og afspærret, ligesom arbejderne på værket er sendt til undersøgelser på sygehuset. Det er de tre lokale klunsere også, efter at de blev fundet og anholdt, men de har ifølge politiet forklaret, at de slet ikke åbnede beholderen, før den blev solgt videre.

Stålværket har måttet kassere hele produktionen, og overvejer nu, hvordan smelteovnene, der er blevet radioaktive, kan reddes, så værket på et senere tidspunkt kan genoptage normal produktion.

Kilde: Jern- & Maskinindustrien

En metalbeholder med radioaktivt materiale er endt i omsmeltningen påkinesisk stålværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065