23948sdkhjf

Korrosionsbestandige lineære føringer

Korrosionsbestandige løsninger inden for lineære føringer er et must i mange industrier. De fleste fabrikanter tilbyder specialløsninger, som ikke korroderer, men Hepco, der i Danmark repræsenteres af Brd. Klee i Albertslund, går skridtet videre. Korrosionsbestandige lineære føringer er standard i programmet fra Hepco.
Der er et modsætningsforhold mellem korrosionsbestandighed og lang levetid. Umagnetisk rustfast stål er den mest korrosionsresistente ståltype, men er grundlæggende et blødt metal og dermed mindre egnet til lineære systemer med høj belastning. Derfor har man hos Hepco ved design af de forskellige systemer måttet vælge mellem korrosionsbestandighed og levetid.

Mange komponenter er fremstillet i AISI400 rustfast stål, men der anvendes også andre materialer i konstruktionen af lineære føringer hos Hepco.

Også i aluminium
For eksempel tilbydes bæreplader og befæstigelsesflanger fremstillet i eloxeret aluminium, som giver tilsvarende korrosionsmodstand som rustfast stål. Det er i øvrigt en metode, som er godkendt af det amerikanske fødevareministerium til brug i maskiner til fremstilling af fødevarer.

Ligeledes tilbydes forskellige coatings som alternativ til rustfast stål.

Hepco’s korrosionsbestandige skinner er foran mht. overfladekvalitet. Jo bedre overfladefinish, desto mindre risiko for korrosion. Derfor er V-stykket på glide-skinnerne hærdet til 52 HRC.

Maksimal korrosionsbestandighed
SL2-serien er til de, som søger maksimal korrosionsbestandighed, og er designet til at være vedligeholdelsesfrit og dermed ideelt til anvendelse under vanskelige konditioner.

Alle lejedele er konstrueret i rustfast stål og som standard med to kuglelejer eller med dobbeltradet leje. Sidstnævnte har en høj radial belastningsevne og er yderst velegnet til krævende omgivelser. Begge typer er med livslang smøring, men kan efter ønske smøres med specialfedt. Ligeledes kan man få lejer med temperaturbestandigt fedt og med fedt godkendt til brug i fødevareindustrien.

Ovennævnte er et udpluk af Hepco’s brede program i lineære føringer. Der findes mange andre modeller og systemer i programmet, hvilket har medvirket til at gøre Hepco til det foretrukne valg i brancher som fødevareindustrien, medicinalvarer og elektronikindustrien.

Se Brdr. Klees profil på Metal Supply.

Kilde: Brdr. Klee - http://www.klee.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084