23948sdkhjf

PMV: Tyskere vil åbne ny fabrik i Danmark

Hvis tyske FFG vinder ordren på nye pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar, så vil de bygge egen fabrik i Jylland.
FFG Flensburger Fahrzeubau Gesellschaft har på mange måder en tæt tilknytning til Danmark. Virksomheden har hjemme i Flensburg, tæt på den dansk-tyske grænse, og man har samarbejdet med det danske forsvar i mere end 20 år.

Derfor er det ifølge head of sales and project development, Military Programs Division, Karsten Glauning, kun naturligt, at virksomheden etablerer sig i Danmark, hvis man vinder ordren på op til 450 pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar.

- På grund af vores korte afstand til Danmark, og vores erfaring med dansk lovgivning, så mener vi, at det er bedst at bygge vores egen fabrik, siger Karsten Glauning til Metal Supply.

Kigger på flere lokationer
Han forklarer videre, at den tyske producent lige nu undersøger to-tre forskellige lokationer for den potentielle produktion, og at han forventer, at man lægger sig fast på en placering i løbet af de kommende to-tre måneder. Potentielt vil fabrikken kunne give arbejde til 350 medarbejdere.

- Vi er i en evalueringsproces, og det bliver formentlig et sted i Jylland - primært fordi det er det geografiske center i Danmark med lige lang afstand til både Oksbøl og København, forklarer Karsten Glauning.

- Serieproduktionen kan starte to-tre år efter ordreunderskrivelsen, så det giver os masser af tid. Vi er allerede i dialog med kommuner og jobcentre, især for at få tilstrækkelig med arbejdskraft, fortsætter han.

Trækker på dansk netværk
Selv om den tyske virksomheden har i sinde at etablere sig fysisk i Danmark, så vil der også blive brug for masser af danske underleverandører, understreger Karsten Glauning. Og her vil tyskerne især trække på det netværk, man har opbygget i Danmark i løbet af de sidste 20 år.

- 90 procent af de virksomheder vi har talt med i forbindelse med dette projekt er virksomheder, vi kendte i forvejen. Vi kender disse virksomheder fra vores tidligere projekter, og vi vil fortsætte med at samarbejde med dem, siger Karsten Glauning.

- Vi kigger selvfølgelig efter en del metalbearbejdning, men selvfølgelig også elektronik, hvor virksomheder som Terma kan byde ind. Vi vil prøve at source så meget som muligt til Danmark; mekaniske dele, elektronik, beskyttelse og så videre, supplerer han.

Artiklen er en del af temaet Pansrede mandskabsvogne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094