23948sdkhjf

SBS ruster sig til vækst

Stigende overskud skal give den nye ledelse et godt udgangspunkt for en ny vækststrategi frem mod 2018.
Scandinavian Brake Systems har netop aflagt årsregnskab for 2014. Det viser et markant bedre driftsresultat (EBITDA) på 112 mio. kr. mod 71 mio. kr. i 2013, samt en betydelig reduktion af selskabets rentebærende gæld med 190 mio. kr. Til gengæld faldt omsætningen med 23 mio. kr. til 1,014 mia. kr., mens overskuddet før skat steg med 74 mio. kr. til 88 mio. kr.

Der er to hovedårsager til den positive udvikling. Den ene er en aftale med tyske FTE Automotive GmbH, der har købt renoveringsproduktionen af bremsecalipre. Den anden er, at driften på virksomhedens forretningsområder generelt er i god udvikling. Mads Bonde, der tiltrådte som CEO for SBS-koncernen 1. oktober 2014, siger:

- SBS Friction divisionen, der producerer bremseklodser til motorcykler og til industrielle anvendelser, havde i 2014 den bedste omsætning og indtjening nogensinde. Og der er gode forudsætninger for yderligere vækst. På eftermarkedet for motorcykler er vi førende i Europa og bevæger os nu ud på det globale marked. Vi satser blandt andet hårdt på at øge vores markedsandel på det store amerikanske marked. Samtidig udvikler vi løbende vores forretning med bremseklodser til motorcykelindustrien, hvor vi både teknologisk og kvalitetsmæssigt opfylder de skrappe krav. Udviklingen understøttes af automatisering og Lean i produktionen. Samtidig har vi indført nye produktionsmetoder, der giver kortere gennemløbstider og langt hurtigere service til vores kunder, ligesom vi har nedbragt vores omkostninger og lagerbindinger.

Strategi 2018
I forbindelse med de strukturelle ændringer med frasalget har SBS-koncernen udarbejdet nye strategiplaner, der strækker sig frem til 2018.

- Vi har gode forretningsmodeller, stabile markedsplatforme, hvor der fortsat er plads til vækst, og så har vi en dedikeret og erfaren medarbejderstab til at drive udviklingen fremad. Så alt i alt føler vi, at vi står godt på banen til at nå vores mål, slutter Mads Bonde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126