23948sdkhjf

Afmatning i autobranchen rammer SBS

Stigende råvarepriser, stigende fragtrater og ikke mindst et stagnerende europæisk reservedelsmarked rammer Scandinavian Brake Systems på indtjeningen.
Resultatet af den primære drift, eksklusive den nye partikelfilterfabrik Notox, endte på 55,4 mio. kr. i årets første tre kvartaler mod 61,6 mio. kr. i samme periode sidste år. Omsætningen steg ellers med 7,8 % til 661 mio. kr., så grunden til den lavere indtjening skal findes i øgede omkostninger.

- Reduktionen i EBIT-marginen fra 10,0 % sidste år til 8,4 % i år er et udtryk for effekten af kraftigt stigende råvarepriser og fragtrater samt et generelt faldende eller stagnerende europæisk reservedelsmarked sammenlignet med 2006. Især har Tyskland, det største enkeltmarked i Europa, været ramt af tilbagegang med faldende bilsalg, færre kørte kilometer og længere intervaller mellem reparationer, skriver virksomheden i kvartalsregnskabet.

Derfor har virksomhedens ledelse valgt at reducere forventningerne til årets resultat før skat med 10 mio. kr. til 40-50 mio. kr. Resultatet inklusive Notox forventes at blive et lille plus.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093