23948sdkhjf

Metal- og møbelvirksomheder til Kina

[i]Det er ikke kun elektronikfirmaer, der flytter til østen. Metal- og møbelindustrien er også repræsenteret i den række firmaer fra Horsens og omegn, der nu er flyttet til Kina. [/i]
På stribe starter virksomheder fra Horsens, Juelsminde og Hedensted fabrikker i Kina. Allerede nu er syv firmaer repræsenteret i Kina, og 20-25 medarbejdere fra disse lokale firmaer er udstationeret i landet, skriver Horsens Folkeblad..

Schrøder Plast og SonionKirk (det tidligere Kirk Acoustics) lagde ud med at åbne fabrikker i Kina for snart et par år siden.I øjeblikket er bb electronics ved at bygge en fabrik i provinsen Suzhou, og for to uger siden meddelte Dantrafo, at de har lejet lokaler til egen produktion ligeledes i Suzhou. Dertil kommer, at Juelsminde Aluminiums Industri, virksomheden Heco i Hedensted og Flexa i Hornsyld også er på vej til Kina.

- De sidste tre virksomheders planer er ganske nye og eksempler på, at det ikke kun er elektronikvirksomheder, men altså også både metal- og møbelvirksomheder, der slår sig ned i Suzhou-provinsen, siger Torben Busk, Horsens Erhvervsråd til Horsens Folkeblad.

- Disse virksomheder starter typisk egen produktion derude, mens andre vælger at få arbejdet udført i underentreprise i Kina. Det gælder bl.a. KirkTelecom. På kort sigt kan lokale firmaers produktion i Kina koste medarbejdere herhjemme. Men på sigt vil danske virksomheders produktion i Kina føre til vækst også i Danmark. Vi kan f. eks. se, at et firma som KirkTelecom løbende søger nye medarbejdere til eks. udvikling, marketing, salg osv. i Horsens. Produktion i Kina giver altså en positiv effekt herhjemme, siger Torben Busk videre.

Mandag rejste Poul Ulsøe, formand for Håndværksrådet og direktør i Horsens-firmaet B. Rustfrit Stål A/S, sammen med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til Kina for at gøre fremstød for dansk erhvervsliv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063