23948sdkhjf

Virksomheder på medarbejderjagt hos konkurrenterne

Penge under bordet og fryns lokker medarbejdere til at skifte job, men ifølge en lokalformand i Dansk Industri er det en usund spiral, som skader både arbejdsgivere og medarbejdere.
Virksomheder, der ”stjæler” medarbejdere fra konkurrenten er ikke noget ukendt syn i en tid, hvor mange skriger på veluddannet arbejdskraft. Men ifølge Søren Fischer, formand for Dansk Industri i Randers og Norddjurs og administrerende direktør for Randers Tandhjulsfabrik, er det en dårlig måde at løse problemet med den manglende arbejdskraft. Det skriver Børsen.

- Jeg har selv oplevet, at en konkurrent i byen har hentet en halv snes medarbejdere hos mig. Vi skal selvfølgelig stå vagt om arbejdskraftens frie bevægelighed og den fri næring. Det er lige så vigtigt som at forsvare ytringsfriheden, og mine medarbejdere har selv valgt at forlade os. Der er også folk, som lyver om deres løn for at få en højere løn, når de flytter. Men jeg mener, at vi som arbejdsgivere og arbejdstagere begge har en forpligtelse til at tage hensyn til hinanden og ikke stjæle fra hinanden. Det skader os alle i den sidste ende, forklarer Søren Fischer til Børsen.

Han peger i stedet på, at folk på overførselsindkomster udgør en skjult arbejdskraftreserve, og at de bør indsluses på det danske arbejdsmarked, før det bliver aktuelt at importere arbejdskraft fra udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093