23948sdkhjf

Virksomheder dropper uddannelse

[i]Private virksomheder dropper efteruddannelsen af deres medarbejdere. Det er økonomiske forhold, der får virksomhederne til at holde igen med uddannelsen, men det kan være en dårlig investering, at spare på dette område.[/i]
Private virksomheder vælger i stigende grad at spare på efteruddannelse af medarbejdere. Hver tredje private virksomhed har ikke efteruddannet deres ansatte i 2003. Det er bundrekord for uddannelsesaktiviteten i dansk erhvervsliv, fremgår det af en ny undersøgelse fra Institut for Konjunktur-Analyse, IFKA ifølge JyllandsPosten og ritzau.

Der er tale om de laveste tal siden 1989, hvor instituttet lavede undersøgelsen første gang. Kun 67 procent af de private virksomheder har efteruddannet ansatte i 2003. Det er et fald i forhold til 2002, hvor 79 procent af virksomhederne havde satset på efteruddannelse.
Årsagen til, at de private virksomheder dropper efteruddannelsen, er ifølge analytiker Lasse Hjorth Madsen fra IFKA, at virksomhederne er økonomisk presset, men udviklingen er meget bekymrende, påpeger han.

- Virksomhederne er i en vanskelig situation, og så vælger de at spare på efteruddannelsen. Det er ikke særlig heldigt, og det udgør en stor risiko på længere sigt. Efteruddannelse er en langsigtet investering, og viden skal være Danmarks vigtigste konkurrenceparameter, siger Lasse Hjorth Madsen ifølge JyllandsPosten og ritzau.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063