23948sdkhjf

Norge satser millioner på flydende vindmølle

Enova, som ejes af det norske olie- og energidepartement, har besluttet at støtte StatoilHydro med 59 mio. norske kr. til udviklingen af en flydende vindmølle.
Projektet, der går under navnet ”Hywind”, skal i første omgang bygge et demonstrationsanlæg ud for Karmøv i Rogaland. Anlægget bliver det første af sin art i verden, og det er Enovas håb, at projektet vil give værdifuld erfaring til videre forskning og udvikling af offshore vindkraft.

- Dette er et vigtigt skridt med tanke på at støtte op om videre udvikling af norsk teknologi for alternativ energi og for udnyttelse af vindressourcerne til havs, siger viceadministrerende direktør i Enova, Fridtjof Unander, og fortsætter:

- Norge har et enormt potentiale for udnyttelse af vind til havs, og projektet kan blive en vigtig bidragsyder til Nordeuropas forsyning af alternativ energi frem mod 2050. Hvis dette projekt bliver realiseret, giver det i tillæg gode muligheder for at bygge videre på vores unikke kompetencer inden for offshore industrien.

Kilde: Enova - http://www.enova.no

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079