23948sdkhjf

Eksportkredit går uden om små virksomheder

Det er oftest de store virksomheder, der bruger den statslige eksportkreditordning. De små kender nemlig ikke nok til systemet, eller tror det er for indviklet.
Cirka 90 % af de samlede eksportkreditter i 2006 gik til projekter til en værdi af mere end 50 mio. kr. Og det ærgrer Eksport Kredit Fonden, der står for udstedelsen af kreditterne. Det skriver Erhvervsbladet.

- EKF er godt kendt blandt større virksomheder, men ikke så godt blandt de mindre og mellemstore virksomheder, der begiver sig ud på usikre markeder. Derfor arbejder vi på at blive mere synlige over for de mindre virksomheder. De skal vide, at muligheden er der, forklarer Bent Pedersen, bestyrelsesformand i EKF til Erhvervsbladet.

I 2006 blev der udstedt kreditter til en samlet værdi af 7,4 mia. kr. Af disse gik kun 172 mio. kr. til projekter til en værdi under 10 mio. kr.

Eksport Kredit Fonden tilbyder eksportører og finansielle institutter, der har risici i forbindelse med forretninger med udlandet, at forsikre kommercielle og politiske risici.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143