23948sdkhjf

Herning-firma vinder på høje zinkpriser

En langtidskontrakt på levering af zink viste sig at være en særdeles god ide for Herning Varmforzinkning. Stærkt stigende zinkpriser har nemlig været et stort problem for resten af branchen.
Herning Varmforzinkning kom ud af regnskabsåret 2006/2007 med et overskud før skat på 21 mio. kr., og dermed var der stor fremgang i forhold til året før, hvor resultatet endte på 7,3 mio. kr. Virksomhedens ledelse erklærer sig da også særdeles tilfredse med det flotte regnskab, som i høj grad skyldes en langtidskontrakt på indkøb af zink.

- Moderselskabets resultat er væsentligt bedre end forventet. Dette skyldes i det væsentligste, at en del af årets zinkforbrug er købt til en væsentlig lavere pris end den på leveringstidspunktet gældende. Da markedsprisen er steget meget siden sidste regnskabsår, har der derfor været en inflationsgevinst på zinkkøbet. En del af overskudsstigningen er dog også forårsaget af en fremgang i samfundet med stigende efterspørgsel til følge, skriver virksomheden i sit årsregnskab.

Også i det kommende år regner man med et højt aktivitetsniveau på det danske marked. Ligeledes har virksomhedens aktiviteter i Letland nået et acceptabelt niveau.

Kilde: Herning Varmforzinkning - http://www.hv.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078