23948sdkhjf

Vestas presses på vækstmarked

Det canadiske marked har hidtil været en god forretning for Vestas, men strammere politiske krav og øget interesse fra konkurrenterne truer med at skære i danskernes markedsandele.
Vindmøllemarkedet i Canada er glohedt, og det ventes, at der skal investeres adskillige milliarder i nye vindmøller i de kommende år. Og var det ikke fordi, at de canadiske politikere har udstukket krav om, at 60 % af produktionen skal foregå lokalt, så ville Vestas stå i lidt af en ønskeposition. Den vestjyske virksomhed har nemlig en markedsandel på 54 % i Canada, men den regner man nu med er faldende. Det skriver Børsen.

- GE har haft stigende andel i Canada i kraft af, at koncernen er gået ind i Quebec og tager del i det marked. Og når du ser et marked flerdobles i løbet af relativt kort tid, er det jo også matematisk vanskeligt at fastholde en markedsandel af vores størrelse, udtaler Jens Søby fra Vestas Americas til Børsen.

For nylig var Vestas nødt til at opgive at byde ind på et projekt til en værdi af 20 mia. kr., fordi det simpelthen var logistisk umuligt at producere lokalt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157