23948sdkhjf

Vestas vil løse gearproblemer med svensk underleverandør

Det er ingen hemmelighed, at Vestas har problemer med gearkasserne i virksomhedens havmøller. Nu vil man udvikle en ny type turbine i samarbejde med den svenske underleverandør SKF.
Flere havmølleparker, der er sat helt i stå på grund af gearproblemer, samt et foreløbigt stop for salget af 3 MW-møller til offshore-brug er ikke befordrende for forretningen hos verdens største vindmølleproducent Vestas. Derfor sætter man nu ekstra kræfter ind på at løse problemerne med gearkasserne, så man atter kan få gang i markedet for havmøller. Det skriver Ny Teknik.

- Vi arbejder med en helt ny konstruktion af den store havturbine V 90 3 MW Off-shore, men detaljerne for det arbejde er en forretningshemmelighed, siger Peter Wenzel Kruse, informationschef i Vestas, til Ny Teknik.

Samarbejdspartneren i projektet er den svenske underleverandør SKF, der leverer hovedlejer og andre komponenter til møllerne. Her afslører informationschef Lars G. Malmer, at man for øjeblikket arbejder intenst med at finde fejlen i gearkasserne, men at det fortsat er uklart, hvad der får gearene til at bryde sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142