23948sdkhjf

Små virksomheder satser også på robotter

Det er ikke kun giganter som Grundfos og B&O, der byder robotterne inden for i produktionen. Stadig flere små virksomheder anskaffer sig automationsløsninger, og antallet vil boome i de kommende år.
Gennem de seneste ti år er antallet af robotter i dansk industri vokset med hastige skridt, men mens det er de store virksomheder, der har trukket læsset i de første år, er det nu de små og mellemstore virksomheder, der i stigende grad anskaffer sig robotter. Det skriver Børsen tirsdag.

- Når virksomhederne har et mindre volumen, er de nødt til at have fleksible robotter, som passer bedre til deres produktionsserier. Derfor vil der i kraft af den danske erhvervsstruktur med en overvægt af mindre virksomheder i de kommende år blive installeret et meget stort antal robotter i Danmark, udtaler Leif Dalum, formand i Dansk Robot Forening.

I år venter foreningen en vækst i salget af robotter på 10-12 %. Foreningen sætter sin lid til, at robotter ikke er specielt udbredte i de danske virksomheder sammenlignet med flere af vores nabolande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079