23948sdkhjf

Mangel på arbejdskraft får salg af robotter til at eksplodere

Robotter er redningsplanke for mange virksomheder, der ikke kan skaffe hænder nok til arbejdspladsen. Og det har fået salget af robotter til at stige markant.
- Vi har et øget antal kunder, der fortæller, at de vil købe robotter, fordi de ikke kan finde den nødvendige arbejdskraft. Mange virksomheder er bange for at blive løbet over ende af konkurrenterne, hvis ikke de kan levere deres varer, og det er her, robotterne kommer ind i billedet, fortæller Peter Freiesleben, direktør i robotvirksomheden Skamatik.

Det samme mærker man hos RoboTool, der leverer robotter til industrien.

- Vi har oplevet en markant stigning i salget af robotter det sidste år. Der har virkelig været tryk på robotsalget, og vi forventer en årlig fremgang på 25 % over de næste tre år, siger Claus Didrichsen, salgsdirektør hos RoboTool.

Begge virksomheder kan opleves på HI Industri i Messecenter Herning 4. til 7. september. Her vil RoboTool vise en verdensnyhed – nemlig en føle-robot. Robotten kan føle modstand og ujævnheder og korrigere efter det. Dermed er føle-robotten mere lærenem og fleksibel og endnu tættere på at kunne erstatte mennesker.

Kilde: Messecenter Herning - http://www.messecenter.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094