23948sdkhjf

Valmont SM frygter bygge-bureaukrati

En ny centralisering af byggesagsbehandlingen kan koste ordrer i dansk industri, mener den sydjyske stålvirksomhed.
Regeringen vil som en del af udspillet ”Vejen til et styrket byggeri i Danmark” centralisere en del af byggegodkendelsen. Det betyder, at virksomheder fremover skal søge både lokalt og centralt, hvis de for eksempel vil udvide fabrikken. Det skriver Børsen.

Det er både bureaukratisk og unødvendigt, mener udviklingschef Oluf Lauridsen fra Valmont SM. I sidste ende kan det ekstra bureaukrati koste ordrer og arbejdspladser, hvis virksomhederne ikke er i stand til at udvide hurtigt nok. Som eksempel nævner han en ordre, virksomheden fik i 2013, som krævede udvidelse af fabrikken med tre nye haller. Byggetilladelsen hos Aabenraa Kommune blev hentet på cirka 1½ måned.

- Ordren ville ikke kunne lade sig gøre med det udspil, som regeringen har fremlagt. Så var ordren endt i udlandet. Vi kunne være endt i en situation, hvor vi fik det godkendt lokalt i kommunen, men ikke fra den centrale organisation, siger Oluf Lauridsen til Børsen.

Klima,- energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen fastholder dog, at en centralisering er den rigtige vej. Han henholder sig blandt andet til, at flere kommuners kompetencer inden for den tekniske del af byggeansøgningerne ikke er tilstrækkelige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.657