23948sdkhjf

Forebyggelse af ulykker nedprioriteres af små virksomheder

Små virksomheder er for dårlige til at lære af arbejdsulykker og forebygge, at de gentager sig. Det er konklusionen på et forskningsprojekt.
Det er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der har gennemført forskningsprojektet i samarbejde med Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet i Herning. Tilsammen har de interviewet 22 mindre virksomheder, der har anmeldt en arbejdsulykke. Det skriver Erhvervsbladet.

Og konklusionen i projektet er klar. Grunden til ulykker tillægges ofte tilfældigheder eller medarbejderens klodsethed, og dermed forsømmer virksomheden at forebygge, at det samme sker igen.

- De helt små virksomheder drives typisk i en uformel familieatmosfære, hvor alle betragter hinanden som en del af familien. Det er positivt, men det har en bagside, for ejeren såvel som medarbejderen har en tendens til at beskytte hinanden, også hvis der sker en alvorlig ulykke, udtaler Pete Kines, seniorforsker fra NFA til Erhvervsbladet.

Men der er hjælp at hente i fremtiden. På de lovpligtige anmeldelsesblanketter, der skal udfyldes efter en ulykke, vil virksomhederne få bedre information om de muligheder, de har for at få hjælp fra det offentlige, når det gælder forebyggelse og medarbejderens tilbagevenden til arbejdspladsen.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.05