23948sdkhjf

Nordjysk boom i salget af husstandsmøller

Det nordjyske energiselskab Nyfors oplever i øjeblikket et sandt boom i salget af husstandsmøller, som de henter hos producenten KVA Vind i Skjern,
Mange nordjyder har ventet i årevis på en afklaring om afregningsprisen for strøm produceret af husstandsvindmøller. En EU-godkendelse på en afregningspris på 2,5 kr. pr. kWh. for husstandsvindmøller med en effekt på op til 10 kW har givet noget at rive i hos Nyfors, der i en årrække har solgt husstandsmøller.

- Det her er næsten for godt til at være sandt. Nok har vi ventet meget længe på en afgørelse, men nu er mølleejerne altså sikret en rekordhøj pris på 2,5 krone pr. produceret kWh. Det betyder, at en almindelig mølle kan tjene 50.000 kr. ind til ejeren pr. år. Dette skal sammenholdes med en investering på knap 300.000 kr., forklarer Henrik Mentz, administrerende direktør hos Nyfors.

For 2015 har Nyfors budgetteret med et salg på 100 husstandsmøller, og her medio marts har virksomheden allerede langet 50 møller fra KVA Vind over disken.

Møller mens ordningen er god
Den høje pris gælder for husstandsvindmøller på op til 10 kW og en maksimal højde inklusiv vinger på 25 meter. Og i et forsigtigt estimat fra Nyfors giver det en årlig indtægt på 45.000 kr. pr. år.

- Der er tale om en særdeles god business case, og der er ingen tvivl om, at det kommer til at gå stærkt. Ejerne er sikret den høje afregningspris i 20 år, men vi ved jo ikke, hvor lang tid den fordelagtige ordning varer. Vi har før set eksempler på, at alt for lukrative ordninger stoppes efter nogle måneder, når en i forvejen afsat pulje er brugt op, og det kan naturligvis også ske her. Derfor håber vi, at Nordjylland når at få så mange møller som muligt, fortsætter Henrik Mentz.








Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437