23948sdkhjf

Ordrebogen bugner hos GEA Process Engineering

For femte år i træk kan GEA Process Engineering fremvise forbedring af både omsætning og indtjening til nye rekordhøjder.
En fortsat positiv vækst på verdensmarkedet for proces-udstyr giver et godt resultat hos GEA Process Engineering. Virksomheden har øget sin omsætning med over 400 mio. kr. i 2014, og den endte dermed på 13,798 mia. kr. Også årets EBIT-resultat blev forbedret med mere end 9 procent til 1,535 mia. kr.

- En exceptionel høj ordreindgang i 2013, blandt andet som følge af den meget store efterspørgsel på mælkepulver i Asien, gjorde, at vi startede 2014 med en særdeles stærk ordrebog. Den store ordreindgang var således et rigtigt godt udgangspunkt for 2014, og vi har henover året formået at konvertere dette til et fantastisk flot resultat for 2014, hvor vi igen har været i stand til at øge både vores salg og profitabilitet, udtaler Tom Wrensted, chief financial officer hos GEA Process Engineering.

Dermed blev 2014 endnu et rekordår, og 2015 ser ud til at blive endnu et godt år. Virksomheden havde ved indgangen til 2015 en stor ordrebog på mere end 9,6 mia. kr. Det er den største ordrebog ved årets start i virksomhedens historie.

Global vækst og danske arbejdspladser
Fremgangen for GEA Process Engineering skyldes ifølge virksomheden selv først og fremmest en fortsat global vækst på markedet for fødevarer og specielt mælkeprodukter.

I 2014 blev selskabet blandt andet bedt om at levere endnu et gigantisk anlæg til produktion af mælkepulver i New Zealand. Anlægget bliver et af verdens største, og denne ordre var alene på godt 670 mio. kr.

- Vi har i 2014 oplevet en fortsat flot udvikling inden for de markeder, hvor GEA Process Engineering er i front, både i emerging markets og i den vestlige verden. Samtidig har vi i løbet af året oplevet interesse fra nye kunder i geografiske områder, hvor vi traditionelt ikke har været videre aktive, for eksempel i Afrika. Glædeligt er det også, at vores succes har betydet, at vi over de sidste tre år har ansat ca. 150 flere medarbejdere i Danmark, fortrinsvis i ingeniørstillinger, så vi nu har ca. 700 ansatte her i landet, forklarer Tom Wrensted.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11