23948sdkhjf

Havmøllebranchens Roskilde Festival slut

Alt hvad der kan kravle og gå inden for offshore vindenergi, har tirsdag-torsdag lagt vejen forbi Bella Center til EWEA Offshore 2015.
Kongehuset, ministre, folk fra alle hjørner af industrien, topchefer, ambassadører og vindinteresserede. Listen er lang. I alt besøgte over 8.000 personer messen.

Se videoen: Synsindtryk fra EWEA Offshore

Verdens største messe for offshore vindenergi kom lige i kølvandet på udbudsafgørelsen Horns Rev 3, hvor Vattenfall som bekendt vandt med en særdeles konkurrencedygtig pris på 77 øre/kWh. Det satte om noget scenen for EWEA Offshore 2015, hvor både optimisme, stolthed og fornemmelsen af at være en del af noget stort har været underliggende for messe- og konferencedagene.

- Jeg er yderst tilfreds med, hvordan de sidste par dage er forløbet og hvordan branchen i fællesskab har taget imod de arrangementer og tiltag, som er blevet præsenteret. Der har været en gennemgående tilfredshed hos deltagerne på messen og jeg fæstner mig især ved den optimisme, som branchen udviser i forhold til at nå målsætningerne om at gøre havvind både billigere og mere udbredt, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Vindmølleindustrien, om messen og konferencen, der har været i støbeskeen i næsten to år.

En strøm af lanceringer
Der har været fuld knald på lanceringerne på EWEA Offshore 2015, og blandt de helt store af slagsen var United Industry konceptet, hvor Dong Energy, Siemens Wind Power og MHI Vestas underskrev en fælles erklæring, der skal sætte tempoet op på arbejdet for at nedbringe omkostningerne ved offshore vind.

Derudover er det nye joint venture, Adwen, mellem vindmølleproducenterne Gamesa og Areva blevet søsat til fremadrettet at udvikle, producere og servicere en række nye havvindmøllemodeller.

Samtidig løftede Siemens Wind Power sløret for sin nye 7 MW-mølle, som er en opgradering af den nuværende 6 MW’er. Den nye model vil lande på markedet i 2017, og allerede dagen efter lanceringen lagde Dong Energy en ordre på 330 MW.

Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.122