23948sdkhjf

Mekatronik har aldrig været mere hot

Mekatronisk Selskab afholder Mekatronikdagen 2012 den 10. maj. på DTU i Lyngby. Indlæggene bugner af viden og kommer blandt andet fra DTU og virksomhederne Danfoss, Grundfos, AVS og Delta.
Ordet mekatronik er en sammentrækning af ordene mekanik og elektronik. Mekatronik handler om løsninger, hvor man har kombineret elektronik med mekanisk bevægelse. En robot er et stykke mekatronik og de avancerede pumper fra Grundfos er mekatronik. Ja, reelt er vi hele tiden - og i stadigt stigende omfang - omgivet af mekatroniske enheder.

Behovet for at tilknytte intelligens i form af elektronik og software til enheder er tæt forbundet med den udvikling vi ser alle steder i samfundet. Det er derfor en særdeles positiv nyhed, at Mekatronisk selskab atter tilbyder virksomheder en lang række aktiviteter, hvoraf den første er Mekatronikdagen, der afholdes den 10. maj på DTU.

Selskabets formand er professor Lars Hein fra IPU, og han ser lyst på mekatronikkens fremtid:

- Vi har genstartet Mekatronisk Selskab og har allerede et aktivitetsprogram, der kan ses på www.mekatronisk-selskab.dk. I bestyrelsen er der folk fra forskningsverden og fra erhvervslivet. Vores fokus er på at anvende mekatronik og på at tilvejebringe den nødvendige viden til at udvikle mekatroniske produkter. Viden om mekatronik er en del af den platform, der skal være med til at sikre Danmark fremover, og derfor er det særdeles vigtigt med en forening, der kan tilbyde den nødvendige viden, understreger Lars Hein.

Mekatronik ligger i samme emnegruppe som robotter og automation, så naturligvis er Jern og Maskinindustrien gået i dialog med selskabet om fremtidigt samarbejde. Vi bringer andetsteds i bladet programmet for Mekatronikdagen 2012.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078