23948sdkhjf

Penge har vi nok af

Dagbladet Børsen kunne i sidste uge oplyse, at de danske virksomheder lå inde med et stykke over 60 milliarder kroner til investeringer i produktionsudstyr. Det er ganske mange penge, der er akkumuleret til at investere i fornyet konkurrence kraft. Forklaringen på, at investeringerne ikke er anvendt, skal muligvis findes i tal, der netop er oplyst af Metal og Maskinindustrien: Vi anvender kun 75 procent af vores produktionskapacitet.
Og det til trods for at vores eksport nærmer sig niveauet fra 2008. Årsagen til, at virksomhederne ikke investerer mere end tilfældet er ligger desuden gemt i den øjeblikkelige usikkerhed i verden generelt og så naturligvis, at der blev investeret meget kraftigt i 2008 og en del af det udstyr blev først leveret i 2009. Det er dermed ikke produktionsudstyr til øget kapacitet, vi kan forvente en massiv vækst i efterspørgsel på.

Det er derimod nok snarere udstyr, der nedsætter omkostningen og herunder energiforbruget pr. produceret emne. Automation og robotter og gerne noget, der kan anvendes på eksisterende produktionsmaskiner efterspørges fortsat. Selvfølgelig er der også en løbende udskiftning til mere moderne produktionsudstyr. Vi skal jo trods alt konstant arbejde med at holde konkurrencedygtige. Og når medvinden for alvor tager fat, så har virksomhederne altså penge nok at tage af til at investere med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095