23948sdkhjf

Samarbejde er fremtidens nøgleord

På Metal 2012 vil LPM Production fra Ølgod vise eksempler på, hvilke resultater det kan skabe for kunderne, hvis de indgår et tæt samarbejde med virksomheden i deres MAX koncept.
Hos LPM Production A/S i Ølgod er man ikke i tvivl om, at et tæt samarbejde er nøglen til fremtidig succes for de danske virksomheder. Derfor har virksomheden indført et nyt koncept kaldet MAX og sat sit samarbejde med de eksisterende kunder i system, men er nu klar til at andre også skal have glæde af konceptet, som består af max engagement, max samarbejde, max udvikling og max udbytte.

- Rigtig mange underleverandørvirksomheder som vores er rigtig gode til at melde tilbage til kunderne, hvis det emne man får ordre på kan optimeres ved, at der bliver ændret lidt på konstruktionen. Men så stopper det; der er ingen der ser konstruktionen i en helhed, siger administrerende direktør Kurt Andersen.

- Det vi beder om, er at få lov til at se konstruktionen i en helhed, og ud fra helheden afgøre hvordan de enkelte emner produceres bedst, ikke nødvendigvis af os, men sådan at det tjener kunden bedst.

- Ofte har kundernes ingeniører øje for, hvad konstruktionen skal udføre, men ikke for, hvordan den produceres billigst muligt. Ofte gør man jo, som man plejer, men der kommer hele tiden nye produktionsmetoder til, så ofte handler det om, at der er nye øjne, der ser på det. Det gælder i høj grad også for vores egen virksomhed.

- Bare en lille ting som vores fem-aksede bearbejdningscentre, giver helt nye muligheder for at fremstille emnerne i én opspænding. Hvordan skulle ingeniørerne kende den teknologi til bunds, når de ikke arbejder med det til dagligt, spørger Kurt Andersen.

Kostreduktion

Det hele startede med en henvendelse fra en kunde, der skulle have fremstillet fem forskellige emner hos virksomheden, der skulle monteres sammen. Derudover skulle virksomheden også give tilbud på fire plastskiver, der indgik i konstruktionen. Emnerne var ok i pris men plastskiverne var for dyre. Derfor bad LPM Production om lov til at se den samlede konstruktion.

- Efter vi havde set, hvad delkonstruktionen vi skulle producere skulle ende i som slutprodukt, reducerede vi konstruktionen fra fem til tre emner, og lavede en total kostreduktion på 120 kroner på delkonstruktionen. Priserne på plastskiverne blev bibeholdt, fortæller sælger Leif Johnsen.

- Rent produktionsmæssigt var det ikke til vores fordel, da kunden selv kunne skære et par af emnerne i hans laserskærer og derved blev der ikke så meget bearbejdning til os. Men det er den slags relationer hvor vi åbner os for hinanden, og lærer af hinandens erfaringer, der skal gøre at dansk industri kan overleve.

- Efter den succes begyndte vi at samarbejde tættere med vores eksiterende kunder og har rigtig mange gode eksempler på optimeringer, som vi har hjulpet vores kunder med,

- Kom hen på messen og hør om du skal være den næste vi indleder et partnerskab med, foreslår Leif Johnsen.

LPM Production kan mødes i hal A stand 1328Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.049