23948sdkhjf

Analysator til solcelleanlæg

Buhl & Bønsøe går ind på markedet for udstyr til håndværkere der arbejder med idriftsætning og vedligehold af solcelleanlæg.
Den voldsomme stigning i antallet af solcelleanlæg har fået flere og flere håndværkere til at interessere sig for de nye opgaver i form af installation, eftersyn og servicering af anlæggene, som ejerne efterspørger.

- Den økonomiske gevinst ligger oftest til grund for anskaffelsen af et solcelleanlæg. Derfor er ejeren af et anlæg naturligvis også interesseret i at sikre sig, at solcelleanlægget yder optimalt og om den estimerede tilbagebetalingstid stemmer overens med det lovede fra leverandørens side, forklarer Steen Lykke Hansen, salgs- & marketingdirektør hos Buhl & Bønsøe. - Til at håndtere disse opgaver oplever vi pt. en stor efterspørgsel på vores nye solcelle¬analysatorsæt, men også på vores termografikameraer til fejlfinding på anlæggene, siger Steen Lykke Hansen.

Buhl & Bønsøe forhandler solcelleanalysatorsættet fra italienske Microtronics til installation, eftersyn, og servicering af solcelleanlæg. Sættet består af solarimeter og testinstrument (opsamlingsenhed), som måler strålingsintensitet, solpanelernes temperatur og hældning samt AC og DC strøm på solcelleanlægget - alle sammen vigtige parametre i forhold til at beregne solcelleanlæggets effektivitet og virkningsgrad.

Solarimetret, hovedinstrumentet i det komplette instrumentsæt, har som det eneste instrument af denne type to kontrolceller, og kan således både måle på solanlæg med monokrystallinske solceller, som er den mest udbredte i Danmark, samt amorf silicium solceller. På displayet vises alle parametre realtime, herunder strålingsintensitet, paneltemperatur, omgivende lufttemperatur samt panelernes hældning, som er afgørende for udbyttet af solens stråler. Trådløs dataoverførsel overfører automatisk data fra solarimetret til testinstrumentet. Såvel solarimeter som testinstrument har intern hukommelse og kan logge måledata over tid.

at kunne estimere solcelleanlæggets tilbagebetalingstid er kendskab til anlæggets virkningsgrad en vigtig faktor. Virkningsgraden udregnes ved at påmontere testenheden de medfølgende strømtænger, hvorved mængden af strøm, der kommer ind og ud af anlæggets inverter måles. Software til analyse af data og udarbejdelse af dokumentationsrapporter medfølger.

Fejl på solcelleanlæg kan være medvirkende til, at et anlæg leverer mindre strøm end forventet. Anvendes et termografikamera til fejlfinding, vil inaktive solceller og svigt på elektriske installationer fremgå af varmebillederne. Som de eneste på markedet har alle Testo kameraer en special feature indbygget, som gemmer solindstrålingsintensiteten sammen med varmebilledet. En funktion der skaber overblik og sikrer, at varmebilleder ikke kædes sammen med en forkert måling. mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094