23948sdkhjf

Aarsleff udvider porteføljen af Autodesk-software

Entreprenørvirksomheden Aarsleff har i en årrække hentet store effektivitetsmæssige gevinster hjem ved at bruge Autodesk-software. Nu udvides produktporteføljen.
Siden 2005 har Åbyhøj-virksomheden benyttet sig af Autodesks software til mekanisk konstruktion, blandt andet Inventor, Factory Design, 3d studio max og Simulation. Som sidste skud på stammen har de netop implementeret Autodesk Vault Collaboration samt en opgraderet version af Inventor.

Entreprenørvirksomheden består af fire forgreninger, som er koncentreret omkring rørteknik, fundering, anlæg og offshore-vind projekter. Underafdelingen Mekanisk Design understøtter hele organisationen med blandt andet CE-mærkninger, konstruktioner og udviklingsmæssige beregninger. Blandt andet har denne afdeling designet et pælestyr der, monteret på en gravemaskine, kan holde et 20 meter langt rør, mens en kolossal hammer banker det ned i jorden som et fundament til højspændingsmaster.

- Vi benytter Inventor til at tegne 3D-prototyper af nye mekaniske konstruktioner, som anvendes af forskellige forretningsenheder i Aarsleff. Kombinationen af Windows 7 og den nyeste version af Inventor giver os en klar performanceforbedring i og med, at den opgraderede version af Inventor kan udnytte computerens hukommelse mere effektivt. Det gør, at vi kan håndtere endnu større samlingstegninger og 3D-modeller. Og med tilkøbet af Vault Collaboration har vi endvidere fået et meget omfattende dokumenthåndteringsprogram, som ikke mindst hjælper os med styre vores workflow mere effektivt, siger Claus Jørgen Andersen, afdelingsleder i Mekanisk Design i Aarsleff.

Implementeringen af Vault Collaboration betyder blandt andet en effektiv styring af alle revisionstegninger, så alle altid ved, hvilken tegning der er den nyeste. I tillæg betyder den nye software, at Aarsleff kan nøjes med at købe ti licenser til programmet og udnytte, at eksempelvis en rejsende montører via en web-browser kan få adgang til et el-diagram, som ligger i Vault Collaboration. Helt konkret er det med til at holde virksomhedens licensomkostninger nede.

CADQ, som har stået for implementeringen hos Aarsleff, påpeger, at det tætte parløb i planlægnings- og implementeringsfasen har været med til at sikre succesen ved 2012-opdateringen.

- Udbredelsen i organisationen er et step i den rigtige retning for en gensidig mere profitabel forretning skabt gennem det mangeårige samarbejde, siger Leif Jessen-Hansen fra CADQ.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171