23948sdkhjf

Enfaset strømforsyning

Murrelektronik lancerer ved Høier & Vendelbo A/S enfaset strømforsyning med høj effektivitet og ringe effekt-tab som den væsentlige fordel ved den nye serie.
Virkningsgraden på min. 93% minimerer energitabet og varme udvikling, samt forlænger levetiden på strømforsyningen, hvilket totalt set giver mindre omkostninger.

Øget temperatur i komponenter på eksempelvis 10 grader, er typisk lig med en halvering af en strømforsynings levetid. En strømforsyning med 24 Vdc output /10 A og en virkningsgrad på 85%, har et strømtab svarende til 15% eller omkring 36 W. Murrelektroniks nye Evolution serie på 10 eller 5A, med en effektivitet på mindst 93%, har et minimeret effekttab på 16W (10A) eller 8 W (5A). Enhedens temperatur er reduceret betydeligt pga. den unikke opbygning, hvilket i designet giver en meget kompakt og dermed pladsbesparende strømforsyning.

Under udviklingen af strømforsyningen er der lagt vægt på en aktiv PFC (Power Factory Control) indkobling, for at opretholde en høj kvalitet af indgangseffekten. På primære side findes der 1 faset bred spændings muligheder fra 85 til 265Vac eller 90-125Vdc. Indtil videre fås to varianter i henholdsvis 5 eller 10A udgangs effekt, med justerings mulighed i området fra 22 - 28 Vdc. Lige som tidligere Murrelektronik Evolution typer, er der også i denne nye serie indeholdt en Power Boost funktion, der i en periode på maksimum fire sekunder kan give ekstra 50% udgangs energi. Dette er ideelt til at dække kortvarige spidsbelastninger, såsom opstart at motorer mm. Enheden er beskyttet mod overbelastning og kortslutning, og har en potentialfri alarm kontakt. Alle enheder er udstyret med fjederbelastede terminaler i push-in teknik og hvilket optimerer tilslutningen. Ledninger tilsluttet i fjederklemmer er ikke følsomme overfor vibrationer, hvorfor regelmæssig vedligeholdelse i form af tidskrævende stramning af evt. skruerne ikke er nødvendig.mola

Yderligere information:

Høier og Vendelbo A/S

7342 4040
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063