23948sdkhjf

Specialist i pulverlakering af aluminium

Hos Dan-color A/S i Them ved Silkeborg er man ikke blot specialist i pulverlakering. Her får kunderne garanti for kvalitet fra virksomhedens GSB certifikat, samt tilført mere værdi fra virksomhedens ekstra ydelser.
Efter en tid med nedgang i byggeriet er der igen en jævn strøm af ordrer i virksomheden Dan-Color A/S i Them ved Silkeborg. Virksomheden er specialister i pulverlakering i aluminium med fokus på bygningsindustrien, hvor vindues- og facadeprofiler udgør den største del.

- Vi har en jævn strøm af ordrer, men har bestemt mere kapacitet. Vi tror dog ikke på, at det kommer til at gå væsentlig hurtigere i den nærmeste fremtid, men kan vi holde os på det nuværende niveau ser det også fornuftigt ud, siger direktør Michael Samsø.

Virksomheden råder over tre pulverlakeringslinjer: et horisontalanlæg med grønkromatisering som forbehandling, et vertikalanlæg med miljøvenlig kromfri forbehandling, samt en speciel linje til enkeltstyk eller specialproduktion.

De tre linjer

- Vertikalanlægget er specielt designet til lodret håndtering af profiler, med fokus på profiler med et max. tværsnit på 150 x 250 mm og i længder fra 3000 mm til 7200 mm. Forbehandlingen er kromfri og dermed også miljøvenlig.

Anlægget er den eneste af sin art i Danmark og er utrolig effektivt til længe profiler, hvor vi kan håndtere en stor mængde materiale på få meter, forklarer Michael Samsø.

- Vores horisontale anlæg klarer emner op til 7800 mm længde, 1100 mm bredde og 1800 mm højde. Anlægget er meget fleksibelt for lakering af mindre emner og har to pulverlinjer. Forbehandlingen er grønkromatering.

- I forbindelse med horisontalanlægget, er vores speciellinje opbygget, efter forbehandlingen fragtes speciel emnerne over på et andet bånd, hvor lakeringen foregår manuelt, således at vi er i stand til at varetage specielle emner også.

Tysk certificering

Udover at det ene anlæg er vertikalt og det andet horisontalt, er forskellen på anlæggene forbehandlingen, hvor vertikalanlægget som nævnt kører en kromfri behandling, der er mere miljøvenlig.

- Endnu er den forbehandling med krom ikke blevet forbudt, men vi forventer at det sker inden for en kort årrække, og så er vi klar med den kromfri forbehandling og har erfaring med den.

- Det er en lidt dyrere forbehandling, men kvalitetsmæssigt gives der samme garantier, og en korrosionstest vi har foretaget viste faktisk et marginalt bedre resultat på den kromfri forbehandling.

Virksomheden har stor fokus på aluminium til udendørs brug, hvor man er certificeret efter den skrappe tyske GSB norm, der er en garanti for at lakeringen er udført korrekt.

- Vi bliver kontrolleret to gange årligt. Ved uanmeldte besøg. Derforuden skal vi bruge et bestemt pulver til produkterne der er godkendt af GSB, ligesom kemien til forbehandlingen er godkendt, fortæller Michael Samsø.

Logistik løsning

Udover den tyske standard og den garanti der medfølger, bibringer virksomheden også gerne kunderne mere værdi, på det logistiske område.

- Mange af vores kunder pakker vi kurve til, så det passer præcis med det de skal bruge til en ordre. Det betyder at vi ofte pakker profiler med, der ikke har gennemgået en pulverlakering, men i stedet gennemgået andre overfladebehandlinger.

- Vi får dem så på vores lager og pakker dem i de kasser med vores lakerede profiler, så de kun modtager en kasse, med alt de skal bruge til den pågældende ordre.

- Derudover monterer vi ofte gummilister og folierer dem efterfølgende, så profilerne er helt færdige og klar til brug, når kunden modtager dem.

Det er dog ikke slut med virksomhedens ydelser her, der byder på en bred vifte af muligheder.

- Som noget nyt har vi oprettet et rejsehold, der kommer og udbedrer skaderne efter opsætning, hvis profilerne skulle være blevet skrammet. Udover det beskæftiger vi os også med lakafrensning, slyngrensning og sandblæsning, slutter Michael Samsø.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062