23948sdkhjf

Kvalitetsstyring er et must

Overfladebehandlingsvirksomheden P. Schmidt Ringsted A/S med dens datterselskab BICoating oplever et positivt forår, og i Ringsted er virksomheden styrket med ansættelsen af logistik- og kvalitetsansvarlig Palle Kjerulff.
Regnskabet for P. Schmidt Ringsted A/S ser ifølge direktør Henrik Lusty fornuftigt ud, ligesom datterselskabet BICoating i Litauen fortsat oplever succes.

På det seneste er en række nye kunder kommet til med spændende og teknisk udfordrende emner til overfladebehandling.

For at optimere på logistik- og kvalitetsområdet har firmaet for nylig ansat Palle Kjerulff som logistik- og kvalitetsansvarlig i Ringsted.

Baggrund i tyndplade og aluminium

- Jeg kommer fra tyndpladebranchen og aluminiumbranchen og har gennem flere år beskæftiget mig med kvalitetsstyring og opbygning af afdelinger i industrien, fortæller Palle Kjerulff, der blandt andet har et detaljeret indblik i pulverlakering og vådlakering, også med særlig knowhow fra møbelindustrien. - Palle har ansvaret for vores kvalitetssikring og den løbende optimering af produktionen, siger Henrik Lusty, der har kendt Palle Kjerulff gennem snart mange år i branchen.

IT er del af produktionen

Hvad der blandt er vigtigt, er opbygningen og vedligeholdelsen af et smidigt produktionsstyringssystem, der giver et komplet overblik over emnernes vej til fakturering.

- I en moderne overfladebehandlingsvirksomhed er det væsentligt, at man i produktionen hele tiden har et overblik over, hvad der skal overfladebehandles. Samtidig skal man i administration og produktion kunne følge emnerne fra den ene proces til den anden – og ikke mindst se, hvornår de er færdige. Det er optimalt i produktionen at kunne styre efter farver med henblik på produktionseffektivisering, ligesom kunden altid skal kunne spørge og få et præcist svar om sit emne i processen, forklarer Palle Kjerulff.

Emner og processer

På det seneste er der kommet hen ved 15 nye kunder til i virksomheden, der som altid oplever stor variation i emnetyperne og deres størrelse – lige fra skruer og til chassiser.

Ved redaktionens besøg i Ringsted blev der eksempelvis arbejdet med overfladebehandling af informationsstandere til en stor, dansk kunde:

- De kraftige emner er fremstillet i aluminium og får en forbehandling samt en kromatering. Herefter gives pulver med sølv-look. I den forbindelse kræves specialudstyr til at håndtere pulveret. Vi hører til de få i Danmark, der har den ekspertise, siger Henrik Lusty.

Et andet emne, der blev fremvist under besøget, var en vådlakeret drikkevandsfontæne eller vandautomat til landets kommuner.

- Der er anvendt vådlak med antigraffiti udenpå. Det kræver virkelig en proces i høj kvalitet. Afdækningen er en væsentlig udfordring, og der er alt i alt 7-8 procestrin for dette vådlakerede emne, som vi fremstiller cirka 100 stk. af om året, afrunder Henrik Lusty med et smil.Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079