23948sdkhjf

ISO-certificering åbner flere døre hos Brüsch Maskinfabrik

På Brüsch Maskinfabrik A/S i Rødovre er en eftertragtet ISO-certificering for nylig kommet i hus. Det glæder firmaets direktør Jakob Brüsch, der har oplevet certificeringen som en døråbner hos nye kunder.
Brüsch Maskinfabrik er for nylig blevet certificeret efter ISO 9001:2008.

Men virksomheden har reelt gennem mange år været forud for sin tid, når det drejer sig om at beskrive kvaliteten.

Allerede i 1994 valgte maskinfabrikken at beskrive sine arbejdsgange i en kvalitetshåndbog efter ISO-standarderne.

Kvalitetshåndbogen har i alle år være et stykke værktøj, som medarbejderne har brugt både operationelt og strategisk.

Kvalitetstankegangen er derfor en fast indarbejdet del af firmaets bevidsthed på alle niveauer.

Certificering på tfire måneder

Tankegangen er så indarbejdet, at man altid har sagt, at man ville kunne blive certificeret på bare 4 måneder fra projektstart til certificeringen – og det har holdt stik, endda helt uden afvigelser.

- Certificeringen gik igennem i midten af december 2011, hvor vi havde hovedefterprøvning. Vi har altså taget vores eksisterende system og lagt over i den nyeste standard og selvfølgelig tilpasset det, så det passer til 2008-standarden, også med vægt på elementer som ledelsens evaluering og kundetilfredshedsmålinger. Det har været et godt forløb, og for vores gamle kunder har der ikke været nogen ændringer at mærke i forhold til den gode kvalitet, som de er vant til, beskriver direktør Jakob Brüsch.

Sætter optimeringsprojekter i gang

- Men ved hjælp af det nye system vil vi igangsætte optimeringsprojekter. Der vil altid være parametre, som man kan forbedre i virksomheden. ISO-systemet hjælper med til at identificere steder, der kan forbedres. Så jeg forventer, at vi får en del ud af det, siger han.

- Vi har også valgt at indkøbe et online-system til at håndtere kvalitetshåndbogen. Her håndterer vi alt omkring vores kvalitetssystem – herunder afvigelser, ressourcer, online-kundetilfredshedsundersøgelser med videre. Det er meget brugbart, konstaterer Jakob Brüsch, der har oplevet, hvordan certificeringen kan være en vigtig døråbner i dialogen med nye kunder.

Når virksomheden nu har valgt at blive certificeret, selv om der eksisterede et veldokumenteret kvalitetssystem, er det netop for at fremtidssikre det høje kvalitetsniveau, maskinfabrikken er kendt for og for fortsat at kunne tiltrække nye og spændende opgaver.

Medarbejderne kan ikke lade være med at være stolte af det flotte ISO-certifikat, der nu hænger på væggen i glas og ramme. Ÿ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062