23948sdkhjf

Rekordår for betalingsbalancen

2011 viste ny rekord på regnskabet for betalingsbalancen. Aktuelle tal fra Danmarks Statistik viser, at betalingsbalancen i 2011 nåede et overskud på 118,7 milliarder kroner. Det er knap 20 milliarder mere end året før og ny rekord i Danmark. Det skriver Berlingske.
Det store overskud skyldes især en stigning i formueindkomsten, og er sammensat af et overskud på varer og tjenester på 100,2 milliarder kroner og et overskud på løn og formueindkomst på 50,8 milliarder kroner. De løbende overførsler gav til gengæld et underskud på 32,2 milliarder kroner.

- Selvom vi skal være glade for overskuddet på betalingsbalancen, så er det vigtigt, at det ikke bliver en sovepude for dansk økonomi og de danske politikere. De imponerende overskud er sikret gennem 30 års reformpolitik - men hvis vi skal opretholde den flotte udvikling, så er det afgørende, at denne reformproces ikke går i stå, siger Danske Banks cheføkonom Steen Bocian til avisen.

Han lægger vægt på, at baggrunden for udviklingen er, at lavkonjunkturen i Danmark har ramt efterspørgslen herhjemme hårdere end i andre lande. Virksomhederne har derfor rettet fokus mod udlandet, og det giver pote nu.

Tallene viser samtidig, at udviklingen i december var bedre end ventet. I julemåneden var overskuddet på 9,1 milliarder kroner, hvilket er mindre end i november, men trods alt end økonomernes forventninger på 8,5 milliarder kroner. jli
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063