23948sdkhjf

Portræt: Vestas nye stærke mand er svensk

Han er født i Malmø og har været maskinmester i søværnet. Og så er han Vesta's nye bestyrelsesformand.
Den danske vindmøllegigant Vesta har fundet manden, der skal afløse den afgående formand, Bent Erik Carlsen.

Det bliver svenskeren Bert Nordberg, der, hvis den nuværende bestyrelse får sin vilje, sætter sig for bestyrelsens bordende efter generalforsamlingen i vindmølleselskabet 29. marts.

Bert Nordberg er i øjeblikket chef for Sony Ericsson Mobile Communications - et firma, der i øvrigt netop er blevet overtaget fuldt ud af Sony.

Her har han siden efteråret 2009 stået i spidsen for det pressede mobilselskab, der kom ud af 2011 med et underskud på 247 millioner euro efter et overskud på 90 millioner euro i 2010.

En del af underskuddet skyldtes dog store udgifter til omstruktureringer.

Derudover gav Bert Nordberg en del af skylden til intensiv markedskonkurrence, ufavorable makroøkonomiske vilkår og effekterne af oversvømmelserne i Thailand, da han skulle præsentere regnskabet.

Inden da var han i fire år chef for salg og marketing i den svenske Ericsson-koncernen, hvor han kom til i 1996 og også har været chef for Ericsson System Division.

- Bert Nordberg har en stærk fortid inden for omstrukturering og var meget vigtig i Ericssons transformering i 2002 og 2003, udtalte Ericssons daværende topchef, Carl-Henric Svanberg, i 2009, da Bert Nordberg tiltrådte som Sony Ericsson-chef.

Inden tiden i Ericsson var han ansat i computerselskaberne Digital Equipment Corporation, der senere blev solgt til Compaq og Intel, og Data General, der nu er en del af EMC Corporation.

Han er uddannet elektroingeniør i 1978 og har været maskinmester i det svenske søværn, og har desuden taget kurser i international ledelse, markedsføring og økonomi ved INSEAD-universitetet i Frankrig.

Bert Nordberg er født i Malmø i 1956.

/Ritzau Finans/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329