23948sdkhjf

Stor signalværdi i ny Vestas-bestyrelse

Det er et skridt i den rigtige retning, at Vestas peger på tre udlændinge til bestyrelsen, siger analytiker.
Der er stor signalværdi i, at vindmøllegiganten Vestas har indstillet tre udlændinge til bestyrelsen, lyder vurderingen fra analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

Svenske Bert Nordberg er udset som formand efter Bent Erik Carlsen, svenske Lars Olof Josefsson som ny næstformand efter Torsten Erik Rasmussen og finske Eija Pitkänen som menigt medlem.

- I disse tre personer får man kompetencer med global tyngde. De har erfaring med turnaround i store virksomheder, altså med at få forbedret indtjening og omsætning,

- Og så får man kompetence inden for sværindustrien og styring af komplette produktioner, og begge dele rammer plet i forhold til det, Vestas har brug for, siger Jakob Pedersen.

Han synes, at bestyrelsen nu endelig kommer til at afspejle, at Vestas er en international virksomhed.

Han tror ikke, at man decideret har jagtet udlændinge, men folk med de rette kompetencer på højeste niveau, og de har kun kunnet findes uden for landets grænser.

Nordberg er administrerende direktør for Sony Ericsson Mobile og vicedirektør i Ericsson. Josefsson er tidligere direktør for Sandvik Mining og Eija Pitkänen er Head of Corporate Social Responcibility hos TeliaSonera.

- Nu skal de ind og gøre deres indflydelse gældende, og så må tiden vise, om det er de rigtige kompetencer. Men der er ingen tvivl om, at de kommer til at tilføre noget i forhold til det tidligere formandskab.

- Skal jeg pege på en ting, der måske mangler i bestyrelsen, så er det en person med driftserfaring. Det kunne være en driftsdirektør for et stort internationalt selskab, for det er produktionsprocesserne i Vestas, som har været det store problem, siger Pedersen.

De tre forventes valgt til at bestyrelsen ved generalforsamlingen i slutningen af marts.

Det tidligere formandskab valgte at stoppe efter pres fra en gruppe danske storaktionærer i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskab, der igen viste problemer med indtjening og produktion.

Aktiemarkedet har torsdag eftermiddag ikke reageret på udpegningen af de tre skandinaver, og Jacob Pedersen forventer heller ikke, at det vil ske.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079