23948sdkhjf

Skrotpriserne finder lavere niveau

Skrotpriserne vil hen over foråret finde sin balance på et lavere niveau end det, vi har set hen over vintermånederne. Det vurderer H. J. Hansen Genvindingsindustri A/S.
Dette års vinter har indsamlingen, og dermed udbuddet af skrot, været relativt upåvirket. Derfor har det været overraskende, at skrotpriserne hen over årsskiftet rent faktisk steg. Det har også vist sig, at priserne var ude af balance, men de er efterfølgende faldet mere end 50 dollars i løbet af januar.

Aktuelt er udbuddet af skrot i Europa større end efterspørgslen. De amerikanske østkysteksportører sender varer til Europa i en periode, hvor det østasiatiske marked har reduceret efterspørgslen.

Den sydeuropæiske stålindustri har en lav produktion. Især de spanske værker har tidligere været stærke på køb af flere skrotkvaliteter. Men nu er markedet svagt, og værkerne kører på lav kapacitet.

Tyskland er nettoeksportør af skrot, og derfor ligger det tyske skrotprisniveau svagt. Her kan fragten dog spille en afgørende rolle.

Verdens største skrotforbrugende nation er Tyrkiet. Alle europæiske øjne er derfor rettet mod dette vtoneangivende marked med en lemmingeeffekt til følge. De tyrkiske værker køber en vis basistonnage op på det indenlandske marked og går på det internationale marked, når behovet er aktuelt, og prisniveauet er tilpas lavt. Det giver et meget volatilt marked uden egentlig trend.

Det asiatiske marked, ført an af Pakistan, Indien og Vietnam ligger generelt prismæssigt under niveauet i Europa. Der importeres store mængder fra USA. Men bl.a. den indiske rupee er aktuelt svag overfor USdollars, og de indiske opkøbere er ude af markedet. Man ser derfor mere USskrot udbudt i Europa.

I alt vurderer H. J. Hansen, at markedspriserne generelt vil være faldende den kommende tid. Udbuddet vil formodentligt være svagt stigende, mens efterspørgslen forventes at være uændret. Man kan forvente et tyrkisk marked præget af stopandgo, og med en i forvejen lav markedsomsætning vil prisudsvingene have stor effekt på det europæiske marked.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078