23948sdkhjf

Stort potentiale for grøn energi i Argentina

Det sydamerikanske land er verdens 8. største og har ifølge eksperter gunstige forhold for energi genereret af vindmøller på 70 % af det argentinske landareal. Argentinas politiske ambition er, at otte procent af den producerede elektricitet skal komme fra vedvarende energiformer i 2016.
Vestas har leveret 43 1,8 MW vindmøller til nylig indviet vindmøllepark, med deltagelse af præsident Cristina Fernández de Kirchner. En førende argentinsk vindaktør vurderer, at Argentina bør have 5.000 MW genereret af vindenergi 2020. Realisering af nye vindprojekter kan være på vej.

Et stigende energibehov i Argentina har nødvendiggjort import af endog meget dyr energi fra nabolandene– en udvikling der gør, at interessen for vedvarende energiprojekter i Argentina er steget betydeligt den seneste tid. Samtidig er der vedtaget tiltag, som vil ramme pengepungen for på den måde at få det samlede energiforbrug reduceret. Den tårnhøje subsidiering af elpriserne forventes således at blive reduceret. De præcise rammer for udfasningen af subsidieringen foreligger dog ikke endnu.

Denne udvikling gør, at der er stigende international interesse for mulighederne inden for vedvarende energiprojekter i Argentina, herunder fra underleverandører til både vind- og solenergisektorerne.

Den Danske Ambassade i Buenos Aires anbefaler at danske virksomheder overvejer, hvad de kommercielle muligheder i Argentina er og planlægge at komme til Argentina i 2012 for at afdække mulighederne. Det kan blandt andet gøres i forbindelse med "Argentina Clean Energy Congress & Expo" den 11.-12. april eller vind- og solenergimessen "Eolica Argentina", som afholdes i Buenos Aires den 2.-5. juli.mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063