23948sdkhjf

Ros til CO Industri

Socialdemokraterne med Helle Thorning-Schmidt i spidsen kan takke vennerne i fagbevægelsen for, at der nu er skabt begrundet håb om, at Danmark inden for få år igen kan få en arbejdsløshed på under 100.000 mennesker. CO-Industri og Dansk Industri, DI, har indgået en fornuftig overenskomst, der alt andet lige vil give de danske produktionsvirksomheder en forbedret konkurrenceevne, idet lønniveauet herhjemme skønnes at stige mindre end i udlandet. Det er lige præcis den slags tiltag, industrien har sukket efter, og derfor er der da også store smil hos DI.
Umiddelbart ser det ud som om, at fagbevægelsen har vist sig overmåde industrivenlige, og man fristes til at tro, at Thorkild Jensen ganske enkelt har lyttet til argumenterne om, at det kun er gennem forbedret konkurrenceevne, at virksomhederne på sigt kan ansætte flere medarbejdere. Den slags har Thorkild Jensen selvfølgelig længe vidst, men han skal jo også levere et resultat til sine medlemmer, ja til hele fagbevægelsen, og derfor mangler endnu et vigtigt skridt: En skattereform, der letter skatten på arbejde og dermed sikrer medlemmernes realløn.

Kommer en sådan skattereform i hus, kan Thorkild Jensen inden sin afgang til efteråret løfte laurbærrene, for dermed har CO-I sammen med DI skabt grundlaget for en kurs i årene fremover, hvor løntilbagehold og gradvise skattelettelser vil lede til øget konkurrenceevne, flere medarbejdere, lavere arbejdsløshed og bedre offentlige finanser. Den rigtige fagbevægelse har dermed som politisk kraft demonstreret sin overlegenhed overfor "den gule fagbevægelse", og det er netop den slags, der kan være med til at stoppe medlemsflugten fra LO-forbundene. De dage, hvor der var store modsætninger mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, er forbi. Vi har brug for hinanden og for den samlede viden og energi, vi ligger inde med. Stor ros til CO-I for et modigt første skridt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078