23948sdkhjf

Dansk-japansk robotsamarbejde

Osaka i Japan er centeret for landets robot-industri. OSAKA ROBOT Laboratory sætter spot på etablering af internationalt samarbejde, og er netop nu i færd afklare mulighederne for at etablere et brohoved til Europa, så japanske produkter og teknologier kan kanaliseres til Europa og omvendt.
ROBI projektet, som Udvikling Fyn Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi har igangsat for at skabe forretning indenfor velfærds- og robotområderne på Fyn inviterede derfor OSAKA Robot Laboratory på besøg i Odense for at præsentere Danmark og Fyn som en kandidat til dette europæiske brohoved. Her blev de japanske gæster præsenteret for Teknologisk Instituts Center for Robot Teknologi, Odense Kommune, Udvikling Fyn, G10 Center for brugerdrevet innovation, Welfare Tech Region, Universal Robots, Robocluster samt Active Living Technology, som alle er fremtrædende aktører indenfor robot og velfærdsteknologi.

Efter besøget gav japanerne udtryk for at Danmark lå særdeles godt placeret i forhold til hjemsted for det Europæiske brohoved. Det var også deres opfattelse, at "Fyn er et europæisk Silicon Valley for robot og velfærdsteknologi".mola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063